TSR: het kan nog beter!

Twente Student Review (TSR) is onlangs gelanceerd. Rector magnificus Henk Zijm nam het eerste exemplaar van het blad in ontvangst van dit nieuwe wetenschappelijke tijdschrift. UT-studenten schrijven in het Engelstalige blad over onderzoek dat zij in het kader van hun studie aan de UT hebben verricht.
Het blad ziet er bijzonder aantrekkelijk uit! Niets mis mee. Er staan ook goede artikelen in. Het Engels is goed verzorgd, mede dankzij een native speaker Engels die als eindredacteur fungeert. Het is natuurlijk zeer prijzenswaardig dat studenten dit helemaal zelf hebben opgezet en uitgewerkt. Ik vind het een mooi initiatief van de betrokken studenten.
Wat ik echter heel jammer vind, is dat
er geen online versie is van de artikelen of het blad (zelfs geen PDF); dit vind ik bijzonder vreemd in dit internet-tijdperk. Gelukkig is wel de license-to-publish van SURF en JISC als uitgangspunt genomen voor de auteursrechten etc.
Laat ik afsluiten met twee suggesties voor TSR: maak van je blad een open access journal en zorg voor aansluiting bij SURFShare. Dan doe je echt mee aan vernieuwend gebruik van ICT. Trouwens: Henk Zijm is voorzitter van het platform bij SURF (ICT en onderzoek) waar SURFshare onder valt, dus dat moet toch lukken?!

Advertenties

One Response to TSR: het kan nog beter!

  1. De artikelen van de eerste Twente Student Review zullen zo spoedig mogelijk online verschijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: