Auto’s: tegenwoordig ook opensource

Op de website van de UT, en vanochtend ook al op Radio 1, een bericht over de AutoRai, en meer specifiek over het paviljoen, genaamd de Auto in de Toekomst:
“In het paviljoen ‘De Auto in de Toekomst’ op de AutoRAI 2007 is op 27 maart onder grote belangstelling van de pers de c,mm,n (spreek uit common) onthuld door de Stichting Natuur en Milieu, de Universiteit Twente, de TU Delft en de TU Eindhoven. De c,mm,n is een auto én mobiliteitsconcept voor 2020. De eerste ‘open-source auto’ ter wereld, milieuvriendelijk en innovatief, is voortgekomen uit een intensieve samenwerking van Nederlandse maatschappelijke organisaties, universiteiten en het bedrijfsleven.”
De website http://www.autoindetoekomst.nl/, waar je meer informatie kunt vinden, is overigens GEEN aanrader: heel veel (alleen maar!) Flash. En weinig open standaarden…. Gemiste kans.

Advertenties

4 Responses to Auto’s: tegenwoordig ook opensource

 1. Casper H. schreef:

  Toch grappig dat zodra het er wat gelikter uit moet zien men meteen afziet van alle eigen standaarden (ik noem een Webhare). Die pagina is gemaakt met een of ander commercieel CMS (http://www.tfe.nl/). In de title van die pagina wordt Microsoft al genoemd dus het is weer het oude liedje.

 2. Krispjin schreef:

  Niet alleen klagen over het feit dat ze geen open source gebruiken maar ook melden aan Natuur en Milieu en aan de website zelf zou ik zeggen.

 3. krispijn schreef:

  Kijk, wat een beetje actie al niet te weeg kan brengen (reactie was binnen 1 werkdag binnen):

  “Terechte kritiekpunten, die wij zeker ter harte nemen.”

 4. […] door wytzekoopal op 17 augustus 2007 Eerder hadden we hier al een bericht over een opensource auto. Nu een hele andere auto: de zonnewagen van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: