Firefox: teveel geld?

In de online editie van de New York Times staat een interessant artikel (nu nog zonder inloggen leesbaar, weet niet hoe dat later gaat) over de Mozilla Foundation. Zij heeft 100 miljoen dollar van Google ontvangen, opdat Google de default startpagina is bij een installatie van Firefox op een computer. En nu is de vraag: wat doen we met dat geld?

Advertenties

4 Responses to Firefox: teveel geld?

 1. Casper H. schreef:

  Ik kan het gewoon lezen (en volgens mij zelfs zonder ingrijpen van bugmenot). Ik begrijp het probleem eigenlijk niet zo. Maak net als Dell doet een digg-achtige pagina waarop de community kan stemmen voor zinvolle ideeen (nummer 1 zal zijn: efficienter omgaan met het geheugen en minder lekken) en steun de beste initiatieven met een financiele bijdrage. Als CSS2-support verbetert ben ik al tevreden, maar dan moet iemand bereid zijn om daar tijd in te steken en dan wil wat geld vast wel helpen.

 2. stelt schreef:

  Naast Flash van Adobe is er nu ook Silverlight van Microsoft dat probeert tegen te werken hoe open en modulair het web is. Hét moment dus voor Mozilla om ook betere (maar dan ópen) mogelijkheden te gaan bieden voor zogenaamde RIAs (Rich Internet Applications). Mozilla zou wat meer geld en aandacht moeten besteden aan de ontwikkeling van hun SVG implementatie. Zie de oproep voor hulp van hun belangrijkste SVG-ontwikkelaar: http://weblogs.mozillazine.org/tor/archives/2007/03/svg_priorities_in_firefox_3.html

  voor meer SVG: http://svg.startpagina.nl

 3. stelt schreef:

  Casper H.,

  In het bugsysteem van Mozilla kan je stemmen geven voor op te lossen bugs.
  Het lijkt er echter op dat men zich niet al te veel aantrekt van die stemmen voor het daadwerkelijk toekennen van prioriteit. Tevens is dat systeem niet zo heel erg vriendelijk voor de gemiddelde persoon.

 4. Casper H. schreef:

  Stelt: ja, ik ken Bugzilla en de problemen daaromtrent. Maar bugzilla is niet bepaald bedoeld en aantrekkelijk voor de gemiddelde buitenstaander. Die wil gewoon een goede en snelle browser en heeft zo zijn eigen voorkeuren. Daarom een aparte community site, iets als ‘improvefirefox.com’. Ze hebben wel eens bounty hunts gedaan voor grote bugs (geldbeloning als je een rotbug weet te verhelpen), maak dat structureel. En SVG mag ook hogere prioriteit krijgen hoor 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: