Waarom geen opensource in het Hoger Onderwijs?

Ruben van Wendel de Joode (vroeger TU Delft, nu Twynstra Gudde) heeft het onderzoek van de Open Universiteit gelezen dat in het kader van het e-Learning research programma van SURFfoundation onlangs is verschenen. Hij begint zijn review als volgt:
“Met groeiende belangstelling en verbazing (..) het rapport gelezen over een door SURF foundation gefinancierd onderzoek naar de adoptie van open source elektronische leeromgevingen in het hoger onderwijs. In de inleiding (..) staat voor mij de meest essentiële uitkomst van het hele onderzoek. Van de 33 hoger onderwijsinstellingen die de enquête hebben ingevuld, maakt er niet één gebruik van open source in de elektronische leeromgeving (elo). Een opmerkelijke uitkomst.”
Lees meer in Belangrijkste vraag blijft onbeantwoord. Lees ook vooral de interessante discussie-bijdragen van een aantal anderen op de review van Ruben.

1 Responses to Waarom geen opensource in het Hoger Onderwijs?

  1. stelt schreef:

    Inderdaad interessant.
    De genoemde “remmende voorsprong” is iets waar de UT ook behoorlijk last van heeft. Een groep docenten die zich voor wat openheid in IT voorzieningen zou inzetten (iig van zich laat horen) zou erg welkom zijn hier.
    Zie het als bokspringen: Hoog tijd recht op te gaan staan, etc.

Plaats een reactie