gedachten bij een stukje utwente.nl

utwente.nl:
10 aug – Nieuwe versie McAfee Antivirus De Universiteit Twente biedt haar studenten en medewerkers de nieuwe versie van McAffe aan. Deze versie (8.5i) kan ook gebruikt worden met het nieuwe Mircosoft Windows versie “Windows Vista”.

Wat gedachten:

 • gratis virus bescherming net zo goed (Britse consumentenorganisatie)
 • “Mircosoft”, “McAffe”?, als ik dat invoer in Firefox dan krijg ik gelijk een rood streepje onder de eerste dat het waarschijnlijk een spelfout betreft en dat je waarschijnlijk “Microsoft” bedoelde.
 • Oh, maar wacht de UT gebruikt toch Webhare?, op hun website: “Hecht u veel waarde aan het gebruik van Open standaarden zoals XML en WebDAV? Lees dan verder” vervolgens zie ik staan: “Word naar HTML conversie”. Hhmm, “.doc is geen open standaard en .docx ook niet, ook al doet Microsoft er alles aan dat laatste zo te laten lijken, bijvoorbeeld door het openXML te noemen en een berg bedrijven om te kopen hun “wat nou voortbouwen op andere standaarden?”-sabotage tot ISO-standaard te verheffen. Als Webhare nou eens ODF (wel een ISO-standaard) zou ondersteunen, boort zij niet alleen de grote markt van het groeiend aantal bedrijven die ‘iets anders’ (bijvoorbeeld OpenOffice) gebruiken aan, maar biedt zij gelijk de UT de mogelijkheid tot een soepelere overgang naar een open alternatief.
 • Vroegûh voldeed utwente.nl niet helemaal netjes aan de webstandaarden. Nog eens proberen. Close, but no cigar. Een paar fouten zijn verholpen, maar nieuwe zijn ontstaan. De server blijkt inderdaad van het type WebHare …
 • Vista? Dell, Acer, Lenovo en HP (samen goed voor een heel groot deel van de computermarkt), bieden (tegen de wil van Microsoft) nog steeds XP aan en tevens ook Linux .
 • Sommige dingen qua opmaak zien er vreemd uit. Zou het er in Internet Explorer anders/beter uitzien? In Firefox is de tekst iets leesbaarder, verder zie ik zo snel geen verschil.
Advertenties

3 Responses to gedachten bij een stukje utwente.nl

 1. Casper H. schreef:

  Wat betreft virusscanners wordt ons GW-medewerkers al jarenlang de algemeen gehate, verachte en verguisde troep van Symantec in de maag gesplitst. Het doel lijkt vooral om onze servicedeskmedewerkers aan de gang te houden, aangezien trojans en spyware vrij spel hebben. Het nut van een firewall ziet men niet (echt waar).

  Webhare is voor de ‘domme’ secretaresses aangeschaft zodat zij blind een .doc-file kunnen uploaden (en Webhare maakt er dan een HTML-file van). Sterker: wij _mogen_ niet zelf een file uploaden, dat moet via de secretaresse. Die indirecte manier maakt dat niemand regelmatig zijn gegevens update.

 2. stelt schreef:

  Ik heb ooit een webpagina in opdracht van de UT gemaakt.
  Werkend in alle browsers met meer dan 1% marktaandeel, op verschillend aantal pixels en foutloos door de validator.

  Vervolgens kreeg ik te horen dat ze een .doc moesten hebben.
  Toen heb ik gereageerd met “de opdracht was een webpagina, dat betekent HTML. Bovendien zou ik niet weten hoe ik een vergelijkbare pagina in Word zou moeten maken en heb niet de tijd dat te gaan uitzoeken (als het al mogelijk is). Bovendien zou ik dan eerst Word moeten aanschaffen: Wegens aanhoudende problemen met vooral Word ben ik een aantal jaar geleden naar alternatieven gaan zoeken en gebruik sindsdien het gratis-te-downloaden OpenOffice. Probeer het ook eens: http://openoffice.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: