Liebrand en het maaiveld: reageren!

Wim Liebrand is directeur van SURFfoundation, en als zodanig de ‘baas’ van SURFnet en SURFdiensten. Vooral SURFdiensten is natuurlijk zeer afhankelijk van de verkoop van licenties van closed-source software, en zal op zoek moeten naar een ander businessmodel als open source een vlucht zou nemen. SURFnet zet groots in op het ver-Sharepointen van de hele reeks aan SURF websites, plus natuurlijk SURFGroepen (die alle ELO’s overbodig maakt, not!). Ook niet bepaald open source, en zelfs niet open standaarden.

Wim Liebrand schreef een column op de eigen website van SURF, waarin hij iedereen tevreden houdt en geen keuzes maakt. Gelukkig heeft Livre de column doorgeplaatst. En daar kun je (desgewenst anoniem) reageren. Ga daarvoor naar Livre – Open, Vrij en Duurzaam – ‘Ik ben niet tegen, maar we moeten wel realistisch blijven’

Er is op dit moment in West-Europa een haast religieuze discussie gaande. Het gaat deze keer niet om verschillende interpretaties van oude teksten. Het onderwerp van discussie is haast niet te geloven. Het betreft ICT! (..) Even een tussendoortje voor de belijders van het ‘Open Zijn’: klim nou niet gelijk in boom, telefoon of toetsenbord. Ik ben niet tegen, ik ben voor, maar we moeten wel realistisch blijven.

Dit is dus een typisch geval van: niet te ver je kop boven het maaiveld uit steken, want wat gebeurt er dan…. ?

Advertenties

One Response to Liebrand en het maaiveld: reageren!

  1. stelt schreef:

    Wat zijn de doelstellingen van deze organisaties? Heeft iemand statuten? Ik heb namelijk het donkerbruine vermoeden dat het vendor lock-in verspreiden hier tegen in gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: