rapporten Microsoft Sharepoint plannen UT beschikbaar, wat vind jij ?

Aangaande het project Quickscan Sharepoint stond er op utwente.nl/elo een paar dagen geleden een “Verslag informatielunch”

Ik deed een eigen QuickerThanQuickscan van deze quickscan, met een paar opmerkingen ten gevolg:
========================================================
– Bij een andere instelling die is bezocht blijkt het corporate systeem prima te werken, voor het management, maar onderzoek naar tevredenheid van de studenten is niet gedaan.
– Sakai werd opzij gezet omdat er te weinig support vanuit de community zou zijn, vreemd om vervolgens alle pijlen te richten op het gesloten SharePoint systeem.
– Eigenlijk is het SharePoint systeem ook meer een lege huls waar je een onderwijssysteem op kan bouwen (met heel nauwgezet programmeren, want open webstandaarden zouden eens te makkelijk kunnen zijn ?!), dan dat het een onderwijssysteem is.
– Bij de UT is een beoogd nieuw systeem onderzocht, maar dan vermomd als het huidige/oude systeem. De functionaliteit waar jaren geleden al om is gevraagd zit er nog steeds niet in.
– Waar vroeger integratie het woord was, alles in 1 systeem, betekent dat tegenwoordig eigenlijk echt open stellen voor koppelingen via het web (veel meer dan alleen een hyperlink, maar meer een API, of sterker nog gewoon toegang tot de rauwe data), de interface kiezen we als gebruiker al meer zelf.
– Terwijl met tests bij een andere instelling is gebleken dat het niet goed samenwerkt met Outlook, wordt toch geadviseerd voor een complete Microsoft omgeving te gaan. Wat niet wordt begrepen is dat studenten daar geen boodschap aan hebben, zelfs op de teletop sites (waarvan wordt geadviseerd ze met Internet Explorer te bekijken, omdat dat aantoonbaar beter werkt) gebruikt ongeveer 30% van de bezoekers toch Firefox (terwijl de meeste universiteitscomputers alleen Internet Explorer hebben!!).
– De organisatie van het leven verandert, en het onderwijs gaat (met OF langs de traditionele instellingen), mee: Bekijk dit fantastische filmpje maar eens

Maar waarom voor een toekomstgerichte oplossing gaan die prima kan doorgroeien ook binnen de wettelijk groeiende constraints aangaande openheid, terwijl Microsoft ons weer een fantastische belofte doet? Vraag maar eens aan Neelie Kroes wat die beloftes waard zijn …
========================================================

Inmiddels zijn de Eindrapporten Quickscan Sharepoint beschikbaar, dus is er de mogelijkheid voor een meer gedegen analyse.
Heb jij tijd voor gedegen analyse of een reactie ?

Advertenties

3 Responses to rapporten Microsoft Sharepoint plannen UT beschikbaar, wat vind jij ?

  1. […] en studenten in Eindhoven links liggen. Een typisch voorbeeld van wat er in het filmpje onderaan “rapporten Microsoft Sharepoint plannen UT beschikbaar, wat vind jij?” wordt duidelijk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: