flinke discussie over nieuwe ELO

In de UT-nieuwsgroep werden flink wat sterke punten genoemd aangaande de op handen zijnde keuze voor een nieuwe ELO, maar vooral het bericht dat wat de UT als voorbeeld ELO ziet laten de docenten en studenten in Eindhoven links liggen. Een typisch voorbeeld van wat er in het filmpje onderaan “rapporten Microsoft Sharepoint plannen UT beschikbaar, wat vind jij?” wordt duidelijk gemaakt.

De discussie over nieuwe profilering UT lijkt z’n beste tijd te hebben gehad. Echter lezen we in het laatste stuk van EWI misschien tussen de regels door dat we de eilandjes meer voor elkaar open moeten zetten? Ik zou zeggen dat open standaarden hierin kunnen helpen.

Een ding is zeker, de discussie over ELO en wat er allemaal nog meer voor grote wijzigingen op ICT gebied zit aan te komen is nog niet klaar.
Zo is mij ter ore gekomen dat er in het eerstvolgende UT-nieuws een door een hele reeks organisaties ondertekende open brief zal staan.

Advertenties

One Response to flinke discussie over nieuwe ELO

  1. JoG schreef:

    Net gelezen: “… Binnen mijn eigen hogeschool (HAN) wordt er een elektronische leeromgeving gebruikt. Het is echter alleen mogelijk om bestanden te uploaden met Microsoft Internet explorer. Hierdoor is de student/medewerker verplicht om Microsoft Windows aan te schaffen. De student/medewerker heeft geen keuze uit bijvoorbeeld Apple Mac OS X of Linux. Hiermee wordt in feite de monopoly positie van Microsoft met (gedeeltelijk publiek geld) in stand gehouden waar dit zeker niet nodig is….”.

    Geschreven door Sander Jansen (Studentlid medezeggenschapsraad Hogeschool Arnhem en Nijmegen)

    Bron / link : http://www.scienceguide.nl/article.asp?articleid=105149

    Ook de rest van het artikel is de moeite waard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: