antwoord CvB op Open brief ELO

Het antwoord was wat lastiger te bereiken dan de open brief, de besluitvorming is namelijk niet erg open.
Het formaat waarin was ook niet erg open (hulp on-line: “that’s from back in the fax era, try this for conversion”), maar bij deze het antwoord. Een beetje “Ga maar rustig slapen” in wollige woorden.

update: livre.nl schrijft ook weer over het onderwerp (met discussie aldaar tot gevolg) en merkt iets eigenaardigs op over de datum van het antwoord van CvB

Advertenties

4 Responses to antwoord CvB op Open brief ELO

 1. Foppe schreef:

  Ga maar rustig slapen?, Ik lees uit de brief toch vooral dat de keuze op Sharepoint is gevallen. Punt 4 van de aspecten geeft duidelijk aan dat Sakai geen keuze is en het slot, dat het gratis ter beschikking stellen geen logisch gevolg is van de verplichtstelling, lees ik als, jammer dat je Linux gebruikt en daardoor geen IE, Word e.d. hebt, maar je moet het maar aan gaan schaffen.. Of lees ik niet goed?

 2. stelt schreef:

  Er wordt beweerd dat de keuze nog moet vallen, maar al een hele tijd leest heel veel alsof de keuze allang is gevallen. Het gerucht gaat zelfs dat de SharePoint servers al besteld zijn. De mensen van de Open brief maken zich terecht zorgen over de besluitvorming. Er zijn zelfs mensen die denken dat een groot deel van de onderzoeken gedaan zijn terwijl de keuze al gemaakt was.

  Ik ben er dan ook niet voor dat we deze kwestie laten voor wat het is. Met “ga maar rustig slapen” bedoel ik dat CvB ons met deze vage brief in slaap probeert te sussen, alsof er niks aan de hand is. Net zoals de overheid dat (uiteindelijk zonder succes) probeerde met stemcomputers, OV-chipkaart, etc., etc.

 3. […] keuze voor een nieuwe ELO bij de UTwente stuit op bezwaren van meerdere belanghebbenden. Dat een ELO-keuze een ingewikkeld proces is, […]

 4. Vic van Dijk schreef:

  De datum van de brief is eenvoudig te verklaren: n.a.v. de open brief zal men begonnen zijn met het formuleren van een antwoord, en is de datum niet meer aangepast aan de verzenddatum. Een andere verklaring kan zijn dat schriftelijke rondvraagpunten voor aanvang van de overlegvergadering van de Universiteitsraad met het College al bekend zijn bij het College, zodat al tijdens de vergadering antwoord gegeven kan worden.

  Dan wil ik nog even kwijt dat ik, “Jan Student” zijnde, heel blij ben met het antwoord van het College, om de volgende redenen:
  1. Eindelijk zit er schot in de zaak; eindelijk is duidelijk dat snel een beslissing valt over de ELO. Samen met het SIS dat aanbesteed is/wordt kan dan werk gemaakt worden van een goede studentinformatievoorziening die voldoet aan de eisen die ik als student stel. (zie http://www.utwente.nl/cvb/bedrijfsvoering/osc/archief/documentatie/programma_eisen_studenteninfo_26-06-2007.pdf )
  2. Het College belooft dat men toegang heeft tot de vereiste functionaliteiten met de belangrijkste in gebruik zijnde webbrowsers. Safari- en FireFox-gebruikers kunnen dus gerust zijn lijkt me. En MS Office is niet verplicht.
  3. Het CvB wil een ELO die aansluit bij andere instellingen, dat is hartstikke mooi; zo wordt het nog makkelijker om instellingsoverstijgend onderwijs te volgen.

  Ik hoop dat snel eendrachtig aan de slag gegaan kan worden met Sharepoint en een nieuw SIS. De studenten en docenten van de UT staan te springen om goed werkende informatiesystemen, die op een goede manier worden gevuld met betrouwbare informatie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: