Zuidafrikaans onderzoeksinstituut over op Linux

livre.nl meldt Zuidafrikaans onderzoeksinstituut CSIR stapt over op Ubuntu. Misschien ook iets voor onze Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)?

Grappige is dat een week geleden nog, een Microsoft bobo beweerde dat Zuid-Afrikanen nooit iets wezenlijks aan Linux zouden bijdragen.
Echter, de populairste Linux (Ubuntu), die ook in Nederland gewoon in de winkel te koop is (o.a. op de populaire Asus EEE PC), is ‘slechts’ de bekendste van een hele reeks succesvolle open source producten met Zuid-Afrikaanse wortels. Maar daar leiden sommige mensen liever de aandacht vanaf …

(Arjen Kamphuis volgt met een haarscherpe analyse:”Microsoft definieert nog steeds de waarde van software in termen van hoeveel geld er mee verdiend kan worden. Voor de meesten van ons is de waarde van software echter hoeveel mooie dingen we er mee kunnen doen tegen zo laag mogelijk kosten. Het is het perspecief van de verkoper versus het perspectief van de rest van de wereld. De rest van de wereld lijkt aan de winnende hand šŸ˜‰ “)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: