O3Spaces: SharePoint alternatief (ook geen ELO, maar minder lock-in)

We weten nu wel dat SharePoint geen ELO is. Voor wat SharePoint wel is (even afgezien van UT SharePoint soap), bestaat echter een prima alternatief: O3Spaces. Dit biedt namelijk “the key document management and collaboration features found in Sharepoint”, maar dan met ”

  • Choice of Office suite
  • Choice of groupware
  • Choice of operating system (naast Windows en Linux, nu ook Mac OS X)

” en na zelf nog even verder te hebben gezocht:

  • Choice of webbrowser
  • Choice of mail-client

Dit werkt allemaal d.m.v. “the browser environment”, “the Workplace Assistant” (o.a. workspace changes in notification area of system taskbar) en “the Office suite plug-ins” die samen (volgens de website) “provide you with unrivaled productivity features for team and workgroup collaboration”

Bijkomende voordelen:
– stimuleert de economie dichter bij huis (Haaksbergen en Gouda, i.p.v. Redmond USA)
– Mocht het voor de UT wat zijn, dan geeft het meteen een beetje “eat your own dogfood” respect, want het product is geinitieerd door UT alumni.

En voordat er weer iemand onterecht gaat roepen dat er geen serieuze partijen zijn die ‘Microsoft alternatieven’ gebruiken: NASA, BMW Nederland, gemeente Heerenveen

4 Responses to O3Spaces: SharePoint alternatief (ook geen ELO, maar minder lock-in)

  1. […] O3Spaces: SharePoint alternatief (ook geen ELO, maar minder lock-in) […]

  2. ivo schreef:

    Dat collaborative werken kan ook met google sites… Wel zo handig, iedereen via de browser inloggen en aan je projecten werken. Werkt altijd, overal, van pocket pc tot mac tot windows en linux. ’t Blijft Google, dus je zal je data niet in alle gevallen op hun servers willen (mogen) parkeren maar misschien bieden ze wel services aan om een lokale versie van sites te installeren… En bovendien is het al ‘af’, van wat ik heb gezien zitten er standaard een groot aantal features in die ook direct nut hebben voor studenten/docenten/werknemers.
    Ok, beetje off-topic, maar aangezien het hier over net-geen-ELO’s gaat kon die er ook nog wel bij 🙂

  3. Anton schreef:

    Supersnelle installatie! Een verademing vergeleken met alle Sharepoint installatie ellende. Het doet niets onder voor Sharepoint, en bevrijd je van dure MS-Office licenties.

  4. Ivan Klasnic schreef:

    Op deze site staat een goede vergelijking tussen O3Spaces Workplace en Sharepoint: http://www.sharepointalternatief.nl

Plaats een reactie