gemeente Enschede sinds vandaag van Microsoft af

gelezen in de Twentsche Courant Tubantia:

“Gemeente niet langer in zee met Microsoft voor informatiesysteem; ENSCHEDE – Enschede neemt afscheid van monopolist en vaart eigen itc-koers. (..) de gemeente Enschede heeft besloten om het dure contract met zijn bedrijf Microsoft (4,5 ton per jaar) niet te verlengen. In plaats daarvan kiest Enschede voor open source software, die voor iedereen vrij beschikbaar is.”

Advertenties

2 Responses to gemeente Enschede sinds vandaag van Microsoft af

  1. wytzekoopal schreef:

    Goed nieuws! Ik ben bang dat de UT hier nog lang niet aan toe is……
    Het officiële besluit staat ook online op de website van de Gemeente Enschede, in de collegebesluiten van 26 augustus 2008.

  2. […] Ook Amsterdam breekt los van Microsoft In “Open werkplek heeft zich inmiddels voldoende bewezen” valt te lezen dat Amsterdam het raamcontract met Microsoft per 1 oktober heeft laten verlopen. Hoewel het einddoel ‘alles open standaarden en open source’ is, heeft Amsterdam daar geen overdreven haast mee. Omdat de grootschalige vendor lock-in opgelost is, kunnen ze met een gerust hart rustig doorgaan met de geleidelijke veranderingen. Closed software is nog niet in de ban, voor een aantal uitzonderingen hebben ze bijvoorbeeld nog genoeg Microsoft licenties op de plank liggen. Amsterdam is verre van de eerste gemeente die deze stap neemt, naast onnoemelijk veel kleine gemeenten, was eerder ook al Enschede grotendeels van Microsoft af. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: