Opera op de campus

Het marktaandeel van Internet Explorer blijft dalen, terwijl alle andere browsers maar blijven uitlopen in de ondersteuning van open webstandaarden. Of wordt dit binnenkort anders? Want 1+1=2 lijkt ook bij Microsoft doorgedrongen: het lijkt erop dat Internet Explorer in toekomstige versies (iets) betere ondersteuning van open standaarden zal bieden.

Zeker is dat de ruime achterstand nog wel even blijft en je voorlopig dus beter Google Chrome, Apple’s Safari, Konqueror, Mozilla Firefox, of Opera kan gebruiken. Deze laatste, geroemd om z’n prima ondersteuning van open standaarden, probeert als onderdeel van z’n Education Outreach programma Opera op de campus te krijgen. Wat gebruik jij? Zeg het hieronder in de comments. Wil je ook Opera verspreiden?

Advertenties

2 Responses to Opera op de campus

  1. Catharina schreef:

    Volgens mij moet het onderwijs binnenkort niet alleen over naar open standaarden, maar bij gelijke geschiktheid ook naar open source. Opera is dat niet, dus dat schiet niet op en Firefox bijvoorbeeld, is toch zeker gelijkwaardig, zo niet beter dan Opera?

  2. stelt schreef:

    persoonlijk ben ik niet zo “strictly open source”, maar meer “open standaarden, om diversiteit toe te staan en daarmee weer kwaliteit af te dwingen”, bij mijn uiteindelijke keuze voor een product heeft open source wel een streepje voor, wegens betrouwbaarheid (o.a. in continuiteit). Opera is al jaren een topper tussen de webbrowsers, met een goede ondersteuning voor open standaarden (als je bijvoorbeeld kijkt naar SVG, heeft Opera ruimschoots de beste ondersteuning, met Firefox op flinke afstand [1]). Bij het specifieke onderwerp web browsers gaat het mij vooral om “anything but IE” door te voeren, want IE is een ramp als het om ondersteuning van open standaarden gaat, en Microsoft is niet bepaald een toonbeeld van betrouwbaarheid. Gelukkig is het aandeel IE al flink gezakt, maar nog lang niet ver genoeg.

    Pas als er een heel rijtje open source browsers is met super ondersteuning voor open standaarden, die natuurlijk ook gewoon nog fijn zijn om mee te werken, dan pas zal ik ‘closed source’ varianten met gelijkwaardige qualificaties bij voorbaat uitsluiten

    [1] http://www.codedread.com/svg-support.php

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: